Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση σε ευρωαγορές-futures Wall

Ήπιες πιέσεις με σαφές «μάζεμα» των αρχικών απωλειών στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται τα futures της Wall Street. Πλήγμα για τραπεζικές μετοχές οι ανακοινώσεις της UBS.

Σαφής περιορισμός των απωλειών στην Ευρώπη, παρά το ότι συνεχίζεται η πίεση για τις μετοχές τραπεζών. Όμως μέρος αυτών των πιέσεων καλύπτονται από την καλή πορεία πετρελαϊκών ομίλων, υπό το πρίσμα ότι η οικονομία θα κατορθώσει να ανακάμψει έως το τέλος του 2009 και ως εκ τούτου και η ζήτηση «μαύρου χρυσού».

Πτώση 0,3% για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος έφθασε να χάνει ενδοσυνεδριακά έως και 1,2%.

«Οι αγορές μοιάζουν να έχουν προεξοφλήσει τις αρνητικές ειδήσεις που θα καταφθάσουν από την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Bob Parker διαχειριστής κεφαλαίων για την Credit Suisse Asset Management, προσθέτοντας, όμως, ότι «είναι εξαιρετικά νωρίς να θεωρεί κάποιος ότι η ύφεση τέλειωσε».

Σταθερά πτωτική η κίνηση για τις μετοχές τραπεζών, μετά την ανακοίνωση της UBS (-3,7%) για μείωση θέσεων και ζημίες στο α’ τρίμηνο. Απώλειες 1,13% για Barclays, πλησίον του 3% για Royal Bank of Scotland και 3,1% για Deutsche Bank.

Στο 0,65% η πτώση για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.527 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,4% στις 3.972 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.979 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,13%, τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 0,08%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,45%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάρτιο και την βιομηχανική παραγωγή τον ίδιο μήνα. Επίσης ανακοινώνονται οι καθαρές εισροές επενδυτικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς και ο βιομηχανικός δείκτης Empire για τον Απρίλιο αλλά και ο δείκτης κατοικιών NAHB για τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v