Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική στροφή στις ευρωαγορές

Διαθέσεις σταθεροποίησης καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ανακάμπτουν οι τίτλοι πετρελαϊκών ομίλων "καλύπτοντας" τις σημαντικές απώλειες του τραπεζικού κλάδου, λόγω της UBS.

Η θετική πορεία του δεικτοβαρή πετρελαϊκού κλάδου κατορθώνει να καλύψει, έως ένα βαθμό, την πτωτική τροχιά που καταγράφουν, για μία ακόμη συνεδρίαση, οι τράπεζες και να οδηγήσει σε σταθεροποίηση τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές.

Η ανακοίνωση της UBS για απολύσεις αλλά και ζημίες στο α' τρίμηνο, προκάλεσε, αρχικά, επιστροφή του αρνητικού κλίματος στις αγορές, με τις διαθέσεις των επενδυτών να εμφανίζονται ιδιαίτερα ευμετάβλητες σε κάθε είδηση, είτε θετική, είτε αρνητική.

"Οι επενδυτές κατανοούν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Η τρέχουσα περίοδος, κατά την οποία ανακοινώνονται πλήθος εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου, είναι η κατάλληλη για να εισέλθουν σε αυτήν την διαδικασία", τονίζει στο Bloomberg ο κ. Thomas Tilse, διαχειριστής κεφαλαίων στην Cominvest, με υπό διαχείριση κεφάλαια 65 δισ. δολαρίων.

Πτώση 3,5% για τον τίτλο της UBS, ενώ απώλειες της τάξης του 1,56% καταγράφει η Deutsche Bank. Στον αντίποδα σημαντική άνοδο σημειώνει ο τίτλος της BP, ο οποίος εμφανίζει κέρδη 1,3%.

Ήπιες απώλειες 0,4% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος έχει ενισχυθεί 25% από τα χαμηλά των αρχών Μαρτίου. Απώλειες μόλις 0,05% για τον DAX 30 στις 4.554 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά ο γερμανικός δείκτης έφθασε να χάνει έως και 1,3%. Θετική πορεία για τον FTSE 100, με στήριξη από πετρελαϊκούς τίτλους, ο οποίος ενισχύεται 0,7% στις 4.017 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα κατά 0,03% στις 3.001 μονάδες κινείται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v