Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Ευρώπη, με τραπεζική στήριξη

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις τράπεζες να ενισχύονται και τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της BoE.

Σε θετική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, πριν από τις αργίες για το Πάσχα των Καθολικών –καθώς θα παραμείνουν κλειστές αύριο Παρασκευή 10/4 και την Δευτέρα 13/4- με στήριξη από νέα τραπεζικά deals, αλλά και εν αναμονή της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία ολοκληρώνει σήμερα την διήμερη συνεδρίασή της.

Η BoE δεν αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση του βασικού επιτοκίου, το οποίο διαμορφώνεται στο 0,5%, αλλά το ενδιαφέρον «κρύβεται» σε τυχόν νέα μέτρα που θα ανακοινώσει για στήριξη οικονομίας και τραπεζικού συστήματος.

Πάντως ο τραπεζικός κλάδος ακολουθεί, σήμερα, κερδοφόρα πορεία, μετά την ανακοίνωση της Barclays (4,8%) ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε πώληση της μονάδας iShares, αλλά και της ING (8,6%) για την πώληση αρκετών θυγατρικών της μονάδων.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,16% στις 4.408 , μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,38% στις 3.940 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,72% υψηλότερα στις 2.942 μονάδες.

Δυναμικό rebound καταγράφηκε στις αγορές της Ασίας, με τον Nikkei να σημειώνει ράλι και κέρδη της τάξης του 3,74%. Ανοδική κίνηση και στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, με στήριξη από την απόφαση της SEC για νέους κανόνες στο short-selling αλλά και λόγω deal στον κλάδο κατασκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v