Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστροφή τάσεων στις ευρωαγορές-Πτώση DAX 0,6%

Έντονη μεταβλητότητα επικρατεί στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης για τα μεγέθη α’ τριμήνου της Alcoa.

Η θετική πορεία των μετοχών πετρελαϊκών ομίλων, δεν είναι αρκετή για να διατηρήσει τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές σε ανοδική τροχιά, με την μεταβλητότητα να είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης.

Παράλληλα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών α’ τριμήνου της Alcoa, η οποία παραδοσιακά «ανοίγει» την συγκεκριμένη περίοδο σε κάθε τρίμηνο.

Κέρδη 1,2% για την BP, ενώ πλησίον του 2,3% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της βρετανικής BG Group. Ανοδική κίνηση για τη Rio Tinto στις ευρωπαϊκές αγορές, με κέρδη 2,2%, μετά τις εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε στην αγορά της Αυστραλίας.

Πιέσεις, αντίθετα, για τους «συνήθεις» υπόπτους τραπεζικούς ομίλους, με την BNP Paribas να αποδυναμώνεται 2,2%, την Deutsche Bank να κινείται 2,7% χαμηλότερα και την UBS να υποχωρεί 3,1%.

Πτώση 0,69% για τον DAX 30, ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 4.324 μονάδων, με τον FTSE 100 να «χάνει» τις 4.000 μονάδες, κινούμενος στο επίπεδο των 3.984 μονάδων με πτώση 0,23%. Απώλειες 0,66% για τον CAC 40 στις 2.910 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v