Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με τραπεζική στήριξη

Εκ νέου οι τράπεζες στηρίζουν την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, μετά και την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της HSBC.

Εκ νέου οι τράπεζες στηρίζουν την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, μετά και την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της HSBC.

Κέρδη 2,8% σημειώνει ο τίτλος της HSBC στην αγορά του Λονδίνου, με την Barclays να ενισχύεται πλησίον του 4,6%. Άνοδος 4,3% για τον τίτλο της J. Sainsbury μετά την αναβάθμισή της από την J.P. Morgan, σε «overweight» από «neutral». Κέρδη 0,7% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World.

Ανοδική η κίνηση για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1,2% στις 4.437 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται 1,59% στις 4.093 μονάδες. Άνοδος 1,50% για τον CAC 40 ο οποίος "περνά" μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα το ορόσημο των 3.000 μονάδων φθάνοντας στις 3.002 μονάδες.

Σαφώς η προσοχή των επενδυτών -αν και ελαφρώς μειωμένη λόγω ότι σήμερα ξεκινά η εβδομάδα του Πάσχα για τους Καθολικούς- στρέφεται και στην έναρξη ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου, η οποία ξεκινά αύριο, παραδοσιακά, με την αμερικανική Alcoa.

Σε υψηλό έξι μηνών κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη 1,24%, ενώ υψηλότερα των 8.000 «έκλεισε» ο Dow Jones στη συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v