Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη σε ευρωαγορές-futures Wall Street

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση του α’ τριμήνου, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα futures της Wall Street.

Με θετικό πρόσημο «προετοιμάζονται» να κλείσουν την τελευταία συνεδρίαση για το α’ τρίμηνο του 2009 οι ευρωπαϊκές αγορές, το οποίο, όμως, ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για τους βασικούς δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου.

Παρά τα σποραδικά ξεσπάσματα ανόδου –όπως το σημερινό- οι ευρωπαϊκοί δείκτες συνέχισαν να «αιμορραγούν» και στο α’ τρίμηνο του έτους, όπως ακριβώς και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2008.

Ο DAX είναι «έτοιμος» να κλείσει το α’ τρίμηνο (διάστημα 2/1/-31/3), με απώλειες που ξεπερνούν το 18% και παρά το γεγονός ότι κατορθώνει να διατηρηθεί υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων.

Ανάλογη εικόνα σημειώνει και ο FTSE 100, με απώλειες σχεδόν 15% στο ίδιο διάστημα, ενώ πτώση 17,3% από την αρχή του έτους σημειώνει ο γαλλικός CAC 40.

Πάντως στη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες «κρατούν χαρακτήρα» στηριζόμενη στην καλή πορεία μετοχών αυτοκινητοβιομηχανιών, τραπεζών και εταιρειών πρώτων υλών. Πιο συγκεκριμένα ο DAX 30 ενισχύεται 1,59% στις 4.052 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται υψηλότερα του 3% στις 3.877 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,81% υψηλότερα στις 2.768 μονάδες.

Σε θετική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,06% και τον S&P 500 να ενισχύεται 1,12%. Ανάλογη εικόνα και για την υψηλή τεχνολογία, με τον Nasdaq να κινείται 1,14% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller (20 μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ) τον Ιανουάριο. Ανακοινώνονται επίσης τα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαρτίου καθώς και για τον βιομηχανικό δείκτη Chicago PMI, επίσης για τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v