Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με μετοχές τραπεζών και πετρελαϊκών ομίλων να καταγράφουν υψηλές απώλειες και να οδηγούν τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε μέση πτώση 3%.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με μετοχές τραπεζών και πετρελαϊκών ομίλων να καταγράφουν υψηλές απώλειες.

Η πτώση καταφθάνει μετά από την δήλωση του υπ. Οικονομίας των ΗΠΑ, Timothy Geithner ότι αρκετές είναι οι τράπεζες που θα «χρειαστούν πολύ υψηλό όγκο κεφαλαίων για να ορθοποδήσουν». Παράγοντας πίεσης και η αποπομπή του επικεφαλής της GM, Rick Wagoner αλλά και του επικεφαλής της Peugeot, Christian Streiff.

Στην περίπτωση της GM όπως και σε αυτήν της Chrysler επανέρχεται στο προσκήνιο η άποψη ότι η καλύτερη λύση για τους δύο ομίλους είναι να προχωρήσουν σε εξ ανάγκης χρεοκοπία.

Πτώση 1,5% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με κορυφαίους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι «η αισιοδοξία των προηγούμενων ημερών μάλλον έφθασε στο τέλος της».

Οι τραπεζικοί τίτλοι βρίσκονται, για μία ακόμη φορά, στο προσκήνιο των ρευστοποιήσεων με την Deutsche Bank να υποχωρεί 6,4% και τον τίτλο της Citigroup να αποδυναμώνεται 3,4% στη γερμανική αγορά.

Σε κλοιό πιέσεων οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες με τον DAX 30 να σημειώνει απώλειες 3,57% στις 4.053 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 2,22% στις 3.812 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 32,79% χαμηλότερα στο επίπεδο των 2.761 μονάδων.

Ανάλογη εικόνα πιέσεων επικράτησε και στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί υψηλότερα του 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v