Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακυμάνσεις στην Ευρώπη-Πτωτικά τα futures Wall

Σε «διαδικασία» διακυμάνσεων οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές φροντίζουν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους από το ράλι των τελευταίων ημερών. Πιέσεις στα futures της Wall Street.

Μεικτή εικόνα για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποίηση μέρος των κερδών τους από τραπεζικούς τίτλους αλλά και μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Κίνηση μάλλον δικαιολογημένη, με δεδομένο το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων.

Οριακές απώλειες 0,1% για τον DJ Stoxx 600, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς ένα. Σημειώνεται ότι ενδοσυνεδριακά ο δείκτης έφθασε να ενισχύεται έως και 1,7%.

Πτώση 3,5% για τον τίτλο της Rio Tinto ενώ κατά 5,2% χαμηλότερα κινείται η BHP Billiton.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 0,57% στις 4.200 μονάδες, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,37% στο επίπεδο των 2.880 μονάδων. Αντίθετα πτωτική πορεία ακολουθεί ο FTSE 100 στην αγορά του Λονδίνου, με πτώση 1% στις 3.193 μονάδες.

Επιστροφή στο «κόκκινο» μετά το ράλι της Δευτέρας για την Wall Street, όπως τουλάχιστον υποδεικνύουν, αυτή την ώρα, τα futures της αμερικανικής αγοράς. Πτώση 0,67% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,72% και τον Nasdaq να αποδυναμώνεται 0,64%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη τιμών κατοικιών Ιανουαρίου και τον δείκτη μεταποίησης Richmond Fed για τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v