Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιστροφή σε πτωτική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αντίστοιχη εικόνα που καταγράφηκε σε Wall Street και Ασία, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,5%.

Πτωτική κίνηση για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες "ευθυγραμμίζονται" με το διεθνές κλίμα και ακολουθούν το παράδειγμα Wall Street αλλά και Ασίας.

Πιέσεις για τις μετοχές τηλεπικοινωνιακών ομίλων, μετά την προειδοποίηση της Sony Ericsson για υποχώρηση των πωλήσεών της, λόγω σταθερά μειωμένης ζήτησης. Πτώση 5% για τον τίτλο της Ericsson, ενώ απώλειες υψηλότερες του 4% σημειώνει η Nokia.

Οι ευρωπαϊκές αγορές μοιάζουν να ακολουθούν το παράδειγμα Wall Street αλλά και Ασίας, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, εκμεταλλευόμενοι και την ανάκαμψη αρκετών τίτλων, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών.

Πτώση 0,57% για τον DAX 30 στις 4.020 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,69% στις 3.790 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,93% χαμηλότερα στο επίπεδο των 2.749 μονάδων.

Μικτή εικόνα για τις ασιατικές αγορές, με την αγορά του Τόκιο να παραμένει κλειστή λόγω αργίας, ενώ σε πτωτική τροχιά κινήθηκε την Πέμπτη η αγορά της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v