Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορολογούν τα μπόνους οι ΗΠΑ, μετά την AIG

Έτοιμη να επιβάλει φόρους στα μπόνους έως και 70% εμφανίζεται η αμερικανική Γερουσία. Θα αφορά σε επιχειρήσεις που έχουν λάβει στήριξη από την κρατική μηχανή.

Φορολογούν τα μπόνους οι ΗΠΑ, μετά την AIG
Έτοιμη να επιβάλει φόρους στα μπόνους έως και 70% εμφανίζεται η αμερικανική Γερουσία. Θα αφορά επιχειρήσεις που έχουν λάβει στήριξη από την κρατική μηχανή.

Μετά τη φορολόγηση κατά 90% των μπόνους που έλαβαν στελέχη της AIG, με τη ρύθμιση αυτή να "περνά" με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με 328 ψήφους υπέρ και 93 κατά, τα μέλη της Γερουσίας καλούνται να ψηφίσουν ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλει φόρο 70% στα μπόνους στελεχών. Το ποσό που θα "βγει" από τη φορολόγηση θα μοιράζονται 50% - 50% επιχειρήσεις και στελέχη.

Σημειώνει ότι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων αφορά σε στελέχη που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δεχτεί στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση. Αφορά σε στελέχη τα οποία έχουν ετήσιες αποδοχές υψηλότερες των 250.000 δολαρίων και εργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν λάβει τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια από το αμερικανικό δημόσιο.

"Το να πληρώνεις τεράστια μπόνους σε αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση είναι απαράδεκτο και μη αποδεκτό", έσπευσε να δηλώσει ο κ. Max Baucus, επικεφαλής της Senate Finance Committee.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v