Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ελέω Fed στην Ευρώπη-Ανοδικά τα futures Wall

Αμείωτο συνεχίζεται το ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές, με χείρα βοηθείας από την χθεσινή απόφαση της Fed για αγορά ομολόγων, ενώ ισχυρή άνοδος καταγράφεται σε μέταλλα και πετρέλαιο. Ανοδική κίνηση στα futures της Wall Street.

Σταθερά σε «διαδικασία» ισχυρής ανόδου παραμένουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θετική κίνηση καταγράφεται στα futures της Wall Street, καθώς η απόφαση της Fed για αγορά ομολόγων τροφοδοτεί την αισιοδοξία των επενδυτών.

Ισχυρή η άνοδος τόσο για βασικά όσο και για πολύτιμα μέταλλα, ενώ υψηλότερα από τα 50 δολάρια «σκαρφάλωσε» το πετρέλαιο στην αγορά της Ν. Υόρκης.

Η απόφαση της Fed αντιμετωπίζεται ως «σήμα» ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να λάβει κάθε μέτρο για να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ, με την αγορά ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα να μπορεί πιθανώς να λειτουργήσει ως καταλύτης που θα φέρει την ανάκαμψη.

Ράλι για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος ενισχύεται 2,4%, «κατακτώντας» κέρδη 19% από τις 9 Μαρτίου έως και σήμερα και «συμπληρώνοντας» την καλύτερη πορεία των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Στο 2,72% η άνοδος για τον DAX 30 ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 4.105 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 2,14% στις 3.886 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,58% υψηλότερα στις 2.804 μονάδες.

Θετική πορεία και για τα futures της Wall Street, μετά το ράλι της Τετάρτης, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 0,34%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,48% και τον Nasdaq να κινείται 0,27% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο η αγορά βρίσκεται εν αναμονή των ανακοινώσεων για την πορεία του δείκτη Leading Indicator για την αμερικανική οικονομία τον Φεβρουάριο, καθώς και των στοιχείων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφεια για τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v