Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με εξαίρεση το Λονδίνο

Η ανοδική πορεία της Wall Street σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών οδηγεί υψηλότερα τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να ενισχύεται 1,3%. Πτωτική πορεία για FTSE 100 λόγω ανεργίας.

Ανάκαμψη τραπεζικών τίτλων αλλά κα θετική πορεία της Wall Street αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες στους οποίους βασίζουν την ανοδική τους τροχιά οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι επενδυτές φαίνεται να πείθονται –μετά και τα αισιόδοξα μηνύματα που έχουν αποστείλει αρκετοί τραπεζικοί όμιλοι- ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση και φροντίζουν να αυξήσουν, αν και προσεκτικά, την έκθεσή τους σε τραπεζικές μετοχές.

Κέρδη 4,5% για την Royal Bank of Scotland, μετά και δηλώσεις του επικεφαλής της στους «Financial Times» ότι ο όμιλος βρίσκεται σε καλή πορεία. Άνοδος 8% για τη μετοχή της UniCredit, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται, σχεδόν, το σύνολο του τραπεζικού κλάδου, με την Barclays να ενισχύεται 3,7% και την UBS να σημειώνει άνοδο υψηλότερη του 2%.

Ανοδική κίνηση για την γερμανική αγορά με τον DAX 30 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,33% στις 4.040 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στο Παρίσι,  με τον CAC 40 να κινείται 0,65% υψηλότερα στις 2.784 μονάδες. Στον αντίποδα πιέσεις ασκούνται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά τα δυσμενή στοιχεία για την αγορά εργασίας της Βρετανίας, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,17% στις 3.860 μονάδες.

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,29%, ενώ ανοδική πορεία ακολούθησε και η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, στηριζόμενη κατά κύριο λόγω στην πορεία της υψηλής τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v