Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UniCredit: Πτώση κερδών 57% στο Q4

Πτώση της τάξης του 57% σημείωσαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου του ιταλικού τραπεζικού ομίλου UniCredit Group λόγω απομειώσεων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. Διαπραγματεύσεις για δάνειο με κυβερνήσεις Αυστρίας και Ιταλίας.

UniCredit: Πτώση κερδών 57% στο Q4
Πτώση της τάξης του 57% σημείωσαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου του ιταλικού τραπεζικού ομίλου UniCredit Group λόγω απομειώσεων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για λήψη δανείου από τις κυβερνήσεις Αυστρίας και Ιταλίας.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 505 εκατ. ευρώ, έναντι 1,17 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2007, με τα λειτουργικά κέρδη να υποχωρούν 15% στα 6,08 δισ. ευρώ.

Ο βασικός δείκτης κεφαλαιουχικής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας διαμορφώθηκε, για το σύνολο του 2008, στο 6,5%, ενώ η UniCredit θα καταβάλει μέρισμα σε μετοχές και μετρητά. Πιο συγκεκριμένα ο όμιλος θα προσφέρει 13 νέες κοινές μετοχές για κάθε 36 παλιές, αλλά και μετρητά ύψους 0,025 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως, δε, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου, κ. Alessandro Profumo, η UniCredit βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιταλική και αυστριακή κυβέρνηση για τη λήψη δανείου προς στήριξη της κεφαλαιουχικής της βάσης. Ο κ. Profumo δεν αποκάλυψε το ακριβές ύψος του δανείου, ενώ οι "Financial Times" υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να φτάσει έως και τα 4 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v