Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει το «6 στα 6» η Ευρώπη

Δεν κατορθώνουν να κάνουν το «6 στα 6» οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σημειώνουν σημαντικές απώλειες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται πτωτικά και τον DAX 30 να "χάνει", ενδοσυνεδριακά, τις 4.000 μονάδες.

Δεν κατορθώνουν να κάνουν το «6 στα 6» οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σημειώνουν σημαντικές απώλειες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται πτωτικά.

Ιδιαίτερα ισχυρές οι πιέσεις για τον κλάδο μετάλλων, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Alcoa ότι προχωρά σε κάθετη μείωση του μερίσματός της αλλά και των επενδύσεων. Σε ανάλογη πορεία και πετρελαϊκός κλάδος, μετά την ανακοίνωση της Shell ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της παραγωγής της θα κυμανθεί μεταξύ 2% και 3% έως το 2012.

Σε τροχιά αποδυνάμωσης και ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη των τελευταίων ημερών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε σαφή κατοχύρωση κερδών.

Απώλειες 2,5% για Anglo American, πλησίον του 2,8% για BHP Billiton, στο 2,815 για την Rio Tinto. Ίδιο μήκος κύματος για τις πετρελαϊκές μετοχές, με την BP να υποχωρεί 1,1% και την Royal Dutch Shell να αποδυναμώνεται 1,22%.

Αντιστροφή τάσεων για τις τράπεζες, με την Barclays να αποδυναμώνεται 3,5%, την Deutsche Bank στο 1,2% και την BNP Paribas πλησίον του 3,1%.

Πιέσεις στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τον DAX 30 να χάνει τις 4.000 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,22% στις 3.995 μονάδες. Απώλειες 1,10% για FTSE 100 στις 3.821 μονάδες, ενώ κατά 1,70% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 2.744 μονάδες.

Στον αντίποδα ισχυρή άνοδο καταγράφηκε στις ασιατικές αγορές, με στήριξη από τους τραπεζικούς τίτλους και τον Nikkei να ενισχύεται υψηλότερα του 3%.

Η Wall Street δεν κατόρθωσε να κάνει το «5 στα 5» στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν πτωτική πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v