Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αμείωτο" τραπεζικό ράλι στις ευρωαγορές

Μία ακόμη συνεδρίαση ισχυρής ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους αγοραστές να επικρατούν και να στηρίζουν τραπεζικούς τίτλους. Πορεία ενίσχυσης και για τα futures της Wall Street.

Όσο οι τράπεζες είναι αισιόδοξες για την πορεία τους, τόσο και οι αγορές θα συνεχίζουν να ακολουθούν κερδοφόρα τροχιά, όπως αποδεικνύει η πορεία τόσο των ευρωπαϊκών δεικτών όσο και των futures της Wall Street.

Πρώτα κατέφθασε η Barclays, η οποία έκανε λόγο για «ισχυρό ξεκίνημα» το 2009 και πιθανή πώληση της μονάδας της iShares, ενώ ακολούθησε η HSBC, η οποία τονίζει ότι δεν έχει ανάγκη κρατικής στήριξης, με δεδομένη και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 17,7 δισ. δολαρίων.

Οι ανακοινώσεις των δύο τραπεζών καταφθάνουν μετά από αντίστοιχα αισιόδοξα μηνύματα που απέστειλαν κορυφαία στελέχη των Citigroup και Bank of America.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω η μετοχή της Barclays να βρίσκεται σε…διαδικασία έκρηξης με άνοδο που ξεπερνά το 22%, ενώ συμπαρασύρει στην ανοδική της τροχιά σχεδόν το σύνολο των τραπεζικών τίτλων.

Κέρδη 0,9% για Deutsche Bank, 3,52% για HSBC, 4,10% για BNP Paribas, πλησίον του 8,7% για UBS ενώ κατά 4,7% υψηλότερα κινείται η Credit Suisse.

Άνοδος της τάξης του 1,1% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος έχει σημειώσει κέρδη 11% από τις 9 Μαρτίου έως και σήμερα. Ανάλογη πορεία και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με τα κέρδη του να ξεπερνούν το 2%.

Ενίσχυση 2,05% για τον DAX 30 στις 4.034 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 2,04% στις 3.830 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 2,17% υψηλότερα στις 2.764 μονάδες.

Ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,96%, τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 0,58% και τον S&P 500 να κινείται 1,10% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον βιομηχανικό δείκτη Empire Μαρτίου, την βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο αλλά και τις καθαρές εισροές επενδύσεων χαρτοφυλακίου στην χώρα τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v