Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τραπεζικό ράλι στηρίζει την Ευρώπη

Τραπεζικού ράλι συνέχεια για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση της Barclays για «δυναμικό ξεκίνημα» το 2009, αλλά και τις διαβεβαιώσεις των υπ. Οικονομικών των G20 για στήριξη των τραπεζών. Έκρηξη 13% για Barclays.

Η διαβεβαίωση των υπουργών Οικονομικών των G20 ότι θα φροντίσουν –και μάλιστα συντονισμένα- να απαλλάξουν τις τράπεζες από «τοξικά» πάγια σε συνδυασμό με την νέα αισιόδοξη ανακοίνωση της Barclays διατηρεί το ανοδικό ξέσπασμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Σαφής στήριξης τόσο για τους τραπεζικούς τίτλους όσο και για τις αγορές, οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, ότι η αμερικανική οικονομία θα εξέλθει από το τούνελ της ύφεσης εντός του 2009.

Η Barclays διαβεβαίωσε ότι έχει «δυναμικό ξεκίνημα» φέτος, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της μονάδας iShares, γεγονός που μπορεί να της αποφέρει κεφάλαια από τρία έως πέντε δισ. στερλίνες.

Άμεσο αποτέλεσμα το πραγματικό ράλι για την μετοχή του ομίλου, καθώς ενισχύεται υψηλότερα του 13,6% στην αγορά του Λονδίνου, συμπαρασύροντας σε ανοδική πορεία σχεδόν το σύνολο του τραπεζικού κλάδου. Κέρδη 1,4% για Deutsche Bank, 1% για HSBC, πλησίον του 3,3% για BNP Paribas.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX 30 να ενισχύεται 2,23% στις 4.041 μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη πλησίον του 1,36% στις 3.804 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 2,44% υψηλότερα στο επίπεδο των 2.771 μονάδων.

Οι υπουργοί Οικονομικών των G20 –μέσω των διαβεβαιώσεών τους για τις τράπεζες- στήριξαν και την ανοδική πορεία των ασιατικών αγορών, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,78%.

Σε τροχιά ισχυρών κερδών κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους τρεις βασικούς δείκτες να επιτυχαίνουν εντυπωσιακή άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v