Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος ευρωαγορών-futures Wall Street

Οι τράπεζες αισιοδοξούν και οι αγορές καταγράφουν ράλι, με τους βασικούς δείκτες της Ευρώπης να σημειώνουν ισχυρή άνοδο και τα futures της Wall Street να κινούνται υψηλότερα.

«Εκδίκηση» φαίνεται να παίρνουν οι τραπεζικοί τίτλοι, μετά από τα αλλεπάλληλα σφοδρά κτυπήματα που έχουν δεχθεί τους τελευταίους μήνες. Αφορμή οι «νότες αισιοδοξίας» από κορυφαίους ομίλους όπως οι Bank of America και Citigroup.

Όταν δύο από τις τράπεζες των οποίων αμφισβητούνταν ακόμη και οι βιωσιμότητα δηλώνουν δημόσια ότι θα είναι κερδοφόρες φέτος, δεν έχουν ανάγκη κρατικών κεφαλαίων και επιπρόσθετα δεν πρόκειται να καταλήξουν στα «χέρια» του αμερικανικού δημοσίου, η αντίδραση των επενδυτών και το τραπεζικό ράλι θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό.

Στους παράγοντες που στηρίζει την αισιοδοξία των επενδυτών, η διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό της Κίνας, Wen Jiabao, ότι η χώρα του είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να καταρτίσει νέο πρόγραμμα στήριξης αγοράς και οικονομίας.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο η υποχώρηση του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος στο χαμηλότερο επίπεδο έξι ετών τον Ιανουάριο, χάρη στον περιορισμό των δαπανών για εισαγωγές πετρελαίου.

Αποτέλεσμα του παραπάνω θετικού συνδυασμού οι ευρωπαϊκές αγορές να μην επηρεάζονται διόλου από την «γρουσούζικη» Παρασκευή και 13 και να καταγράφουν ισχυρά κέρδη, για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Οι τραπεζικοί τίτλοι είναι η «ψυχή» του συνεχιζόμενου bear market rally, με τον τίτλο της Deutsche Bank να ενισχύεται 0,9%, της HSBC κατά 8,35%, της BNP Paribas κατά 2,8%, την Barclays να βρίσκεται σε «πτήση» με άνοδο 15,16%, ενώ πλησίον του 5,83% υψηλότερα κινείται η UBS.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,90% στο επίπεδο των 4.031 μονάδων, με τον FTSE 100 να κινείται 2,56% υψηλότερα στις 3.806 μονάδες και τον CAC 40 να ενισχύεται 2,33% στις 2.758 μονάδες.

Σε θετική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,86%, τον S&P 500 να κινείται 1,04% υψηλότερα και τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη 0,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v