Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Η αντιστροφή τάσεων στον τραπεζικό κλάδο ήταν αρκετή για να οδηγήσει, εκ νέου, σε ανοδική τροχιά και τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους και τον DAX 30 να κινείται 1,7% υψηλότερα.

Επιστροφή της αισιοδοξίας για τις τράπεζες, παρά την δυσοίωνη ανακοίνωση της UBS, στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να συνεχίζουν το αγοραστικό κρεσέντο που ξεκίνησε στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η αρχική αρνητική αντίδραση των επενδυτών στην επαναδιατύπωση των οικονομικών μεγεθών 2008 της UBS (2,66%) για διεύρυνση των ζημιών της στα 18 δισ. δολάρια, τελικώς δεν κράτησε αρκετά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι τραπεζικοί τίτλοι να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Η θετική εκτίμηση του επικεφαλής της Citigroup, Vikram Pandit φαίνεται ότι συνεχίζει να στηρίζει το καλό κλίμα για τον κλάδο, με την Lloyds να ενισχύεται 1,57%, την BNP Paribas να κινείται 5,4% υψηλότερα και την Barclays να συνεχίζει, με αμείωτο ρυθμό, το ράλι, καθώς ενισχύεται πλησίον του 11%.

Αποτέλεσμα οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες να αντιστρέψουν πλήρως το αρχικό αρνητικό κλίμα και να κινούνται, πλέον, σε ανοδική τροχιά. Κέρδη 1,78% για τον DAX 30 στις 3.955 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,69% στις 3.740 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,68% υψηλότερα στις 2.708 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v