Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα "στροφή" συζητά σήμερα και αύριο η Fed

Καθώς οι μειώσεις επιτοκίων έφτασαν στο τέλος τους, η Fed -στη διήμερη συνεδρίασή της στις 17 - 18 Μαρτίου- οφείλει να εξετάσει νέα μέτρα στήριξης αγοράς και οικονομίας, όπως σημειώνουν αναλυτές στο Bloomberg.

Νέα στροφή συζητά σήμερα και αύριο η Fed
Καθώς οι μειώσεις επιτοκίων έφτασαν στο τέλος τους, η Fed -στη διήμερη συνεδρίασή της στις 17 και 18 Μαρτίου- οφείλει να εξετάσει νέα μέτρα στήριξης της αγοράς και της οικονομίας, εν τω μέσω της χειρότερης κρίσης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, μία από τις εναλλακτικές λύσεις που θα εξετάσουν ο κ. Ben Bernanke και οι συνάδελφοί του στη διοίκηση της Fed είναι η αγορά τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, τα οποία έχουν εκδώσει η Freddie Mac και η Fannie Mae. Υπολογίζεται ότι η αξία αυτής της "αγοράς" μπορεί να φτάσει έως και τα 600 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον κ. Andrew Tilton, οικονομολόγο της Goldman Sachs, η Fed οφείλει να ενισχύσει τον προϋπολογισμό της -ο οποίος έχει υποχωρήσει κατά 17% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2008, όπου άγγιζε τα 2,3 τρισ. δολάρια- αλλά και να λάβει περισσότερο επιθετικά μέτρα. "Χρειάζονται νέα μέτρα και μάλιστα άμεσα", τονίζει ο οικονομολόγος της Goldman.

Σημειώνεται ότι η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια -τα οποία κυμαίνονται από 0% έως 0,25%- στις 20:15 (ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη 18 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v