Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρούγκμαν: Η Ευρώπη σε δεινότερη θέση από τις ΗΠΑ

Η ευρωπαϊκή οικονομία καταρρέει με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι η αμερικανική, είπε ο νομπελίστας κ. Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στον κ. Δ. Ψυχογιό.

Κρούγκμαν: Η Ευρώπη σε δεινότερη θέση από τις ΗΠΑ
Η ευρωπαϊκή οικονομία καταρρέει με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι η αμερικανική, είπε ο νομπελίστας κ. Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στον κ. Δ. Ψυχογιό και στην εφημερίδα "Το Βήμα", που έλαβε χώρα στο Public της Πλατείας Συντάγματος.

Ο οικονομολόγος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα, τόνισε πως, αν και οι κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επαρκείς, εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περισσότερο ανεπαρκείς.

Ο ίδιος καταφέρθηκε εναντίον της τοπικής ή και της εθνικής αντιμετώπισης της κρίσης, στοιχεία που όπως είπε παρατηρούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Χαρακτήρισε τις αποφάσεις της ΕΚΤ συντηρητικές και τόνισε ότι δεν αληθεύει πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι οι αμερικανικές, υπενθυμίζοντας την Ανατολική Ευρώπη.

Είναι πιθανό η κρίση να επιτείνεται από τον φόβο που έχει προκληθεί στους πολίτες, είπε ο κ. Κρούγκμαν και συμβούλευσε τις κυβερνήσεις αντί να καθησυχάζουν τους πολίτες να τους λένε την αλήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κρούγκμαν είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπαθανασίου.

Δείτε εδώ μαγνητοσκοπημένη τη σημερινή συνέντευξη του κ. Πολ Κρούγκμαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v