Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed στηρίζει και τις ευρωγορές

Η απόφαση της Fed επιδρά θετικά και στις διαθέσεις των επενδυτών στην Ευρώπη, οδηγώντας υψηλότερα τους βασικούς δείκτες, με στήριξη, κατά κύριο λόγο, από τραπεζικούς τίτλους.

Η Fed και η απόφασή της να προχωρήσει σε αγορά αμερικανικών κρατικών ομολόγων αξίας 300 δισ. δολαρίων, μοιάζει να στηρίζει τις αγοραστικές διαθέσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η διάθεση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέτρο προκειμένου να στηρίξει αμερικανική οικονομία και αγορά, δρα θετικά στις διαθέσεις των επενδυτών και τους οδηγεί σε επιλεκτική αύξηση των τοποθετήσεών τους στις μετοχικές αγορές.

Κερδισμένοι οι περισσότεροι τραπεζικοί τίτλοι, με την Barclays να ενισχύεται υψηλότερα του 5%, την BNP Paribas να ενισχύεται 2,5% και την UBS να κινείται 5% υψηλότερα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 καταγράφει κέρδη 0,7% στις 4.024 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,56% στις 3.826 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,67% υψηλότερα στις 2.784 μονάδες.

«Μικτή» η αντίδραση των επενδυτών στις ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση της Fed, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,3% και την Κίνα να κινείται 1,5% υψηλότερα.

Αντίθετα «φτερά» προσέφερε η τράπεζα στην Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται ισχυρά υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v