Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις σε ευρωαγορές-futures Wall Street

Η άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αλλά και η «αγωνία» των επενδυτών για τις αποφάσεις που θα λάβει η Fed, οδηγούν χαμηλότερα ευρωπαϊκές αγορές και futures Wall Street. «Αντίσταση» DAX με κέρδη 0,4%.

Άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, σαφής αγωνία για τις όποιες αποφάσεις της Fed –η οποία ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, με τις ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται στις 20.15 ώρα Ελλάδας- αλλά και τα «ερωτηματικά» για το κατά πόσο θα υπάρξει συμφωνία εξαγοράς μεταξύ IBM και Sun Microsystems, αποτελούν το «κοκτέιλ» το οποίο εξετάζουν οι επενδυτές.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους τα αρνητικά μεγέθη για την αγορά εργασίας της Βρετανίας, με τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά τα 2 εκατ. στο τρίμηνο Νοεμβρίου 2008-Ιανουαρίου 2009, δρουν αρνητικά.

Μοναδική –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- «αντίσταση» είναι αυτή που εμφανίζει η γερμανική αγορά, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,42% και να παραμένει, έστω και οριακά, υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, καθώς αγγίζει τις 4.004.

Αντίθετα διεύρυνση απωλειών σημειώνεται στη βρετανική αγορά με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,82% στις 3.825 μονάδες, ενώ αντιστροφή τάσεων στο χρηματιστήριο της Γαλλίας, όπου ο CAC 40 «μηδένισε» τα αρχικά του κέρδη και σημειώνει απώλειες 0,32% στις 2.760 μονάδες.

Πιέσεις στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,90%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,74% και τον Nasdaq να κινείται 0,32% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v