Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμιο μετοχικό ράλι προκαλεί η Fed

Ισχυρά ανοδικά κινούνται οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον MSCI World να σημειώνει την καλύτερη πορεία του από το 2006 στις τελευταίες συνεδριάσεις, μετά την απόφαση της Fed για αγορά ομολόγων. Κέρδη 2% για τον DAX 30.

Την καλύτερη πορεία του από το 2006 καταγράφει, στις τελευταίες συνεδριάσεις, ο MSCI World, ο οποίος στηρίζεται σαφώς από την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε αγορά αμερικανικών ομολόγων συνολικής αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Ο MSCI World σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,4%, ενώ από τις 9 Μαρτίου έως και σήμερα έχει ενισχυθεί κατά 16%, βοηθούμενος και από τις θετικές εκτιμήσεις κορυφαίων τραπεζικών ομίλων για τα κέρδη τους εντός του α’ τριμήνου του 2009.

Παράλληλα η κίνηση της Fed αντιμετωπίζεται από τους επενδυτές ως απόδειξη ότι οι αμερικανικές αρχές δεν πρόκειται να «διστάσουν μπροστά σε τίποτε» προκειμένου να σώσουν οικονομία και αγορά, χρησιμοποιώντας ακόμη και ανορθόδοξα μέτρα.

«Η απόφαση της Fed μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την πολυπόθητη ανάκαμψη», σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. Jeremy Batstone-Carr, αναλυτής της Charles Stanley.
Σε ανοδική τροχιά, για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδριάσεις πτώσης, κινείται και ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600, σημειώνοντας κέρδη 0,4%.

Ισχυρή άνοδος 6% για τον τίτλο της Hermes μετά την ανακοίνωση θετικών μεγεθών για το 2008, ενώ ανοδική κίνηση ακολουθούν πετρελαϊκός και μεταλλευτικός κλάδος. Άνοδος 3,8% για Rio Tinto και πλησίον του 1% για την Shell.

Κέρδη 2% για τον DAX 30 στις 4.081 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει άνοδο 1,76% στις 3.871 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,22% υψηλότερα στις 2.794 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v