Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πατά «γκάζι» η Ευρώπη, λόγω τραπεζών & Daimler

Το πρόγραμμα αγοράς «τοξικών παγίων» τραπεζών από τις ΗΠΑ αλλά και η αγορά μεριδίου 9,1% της Daimler από την αραβική Aabar στηρίζουν την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Δύο νέες ελπιδοφόρες ειδήσεις είναι αρκετές για να στηρίξου, για μία ακόμη συνεδρίαση την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Πρώτη η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αγορά τοξικών παγίων τραπεζών, ύψους έως ένα τρισ. δολάρια.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι (περί τις 14.45 ώρα Ελλάδας) από τον υπουργό Οικονομίας, κ. Timothy Geitnher.

Η δεύτερη θετική είδηση είναι η εξαγορά μεριδίου 9,1% της Daimler από την επενδυτική εταιρεία του Abu Dhabi, Aavar Investments, κίνηση που την καθιστά τον μεγαλύτερο μέτοχο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ράλι 7% για την μετοχή της Daimler, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται και οι τραπεζικοί τίτλοι, με την Deutsche Bank να ενισχύεται 4%, την Lloyds Banking Group να σημειώνει κέρδη 4% και την μετοχή της ασφαλιστικής AXA να κινείται 5% υψηλότερα.

Άνοδος 1,5% για τον DAX ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.130 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,67% στις 3.906 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,9% στις 2.816 μονάδες.

Ράλι στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 3,39%, ενώ θετική πορεία ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v