Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι σε Ευρώπη-Futures Wall Street

Αμείωτο συνεχίζεται το τραπεζικό ράλι στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται τα futures της Wall Street, εν αναμονή και του προγράμματος αγοράς τοξικών τραπεζικών παγίων στις ΗΠΑ.

Με την προσοχή στραμμένη στην Ουάσιγκτον και την ανακοίνωση των λεπτομερειών για την αγορά τοξικών παγίων τραπεζών από την αμερικανική κυβέρνηση, βρίσκονται οι επενδυτές, οι οποίοι πάντως φροντίζουν –εγκαίρως- να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους σε τραπεζικούς τίτλους.

Ώθηση στις επενδυτικές διαθέσεις προσφέρει τόσο η συμφωνία Daimler και Aabar Investments, όσο και η εξαγορά της Petro-Canada από την Suncor.

Την ίδια στιγμή ο κορυφαίος επενδυτής των αναδυόμενων αγορών, κ.Mark Mobius συνιστά στους επενδυτές να μην χάσουν την ευκαιρία και να τοποθετήσουν κεφάλαια στις αναδυόμενες αγορές, καθώς το νέο «bull market rally» έχει, ήδη, ξεκινήσει.

Ένατη συνεδρίαση ανόδου, σε διάστημα 10 ημερών, για τον MSCI World, ο οποίος καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,3%, ενώ ράλι σημειώνει ο MSCI Emerging Markets με κέρδη της τάξης του 3,4%.

Σε ανάλογη πορεία κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX 30 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,92% στις 4.147 μονάδες, τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,67% στις 3.906 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,73% υψηλότερα στο επίπεδο των 2.839 μονάδων.

Ισχυρό ράλι καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο 2,91%, τον S&P 500 να ενισχύεται 3,05% και τον Nasdaq να κινείται 2,55% υψηλότερα.

Πέραν του κ. Geithner, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και της ανακοίνωσης για την πορεία μεταπωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v