Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Porsche: Προ φόρων κέρδη €7,34 δισ. στο H1

Προ φόρων κέρδη ύψους 7,34 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο του έτους χρήσης ο κορυφαίος όμιλος παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων Porsche. Σημαντικό μερίδιο από τα share options της VW.

Porsche: Προ φόρων κέρδη €7,34 δισ. στο H1
Προ φόρων κέρδη ύψους 7,34 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο του έτους χρήσης ο κορυφαίος όμιλος παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων Porsche. Από αυτό το ποσό τα 6,8 δισ. ευρώ προέρχονται από τα share options που κατέχει στη VW.

Σημειώνεται ότι για το σύνολο του προηγούμενου έτους χρήσης 2007 - 2008 η Porsche είχε επιτύχει κέρδη ύψους 1,66 δισ. ευρώ. Αντίθετα, στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις υποχώρησαν 12,8%, στα 3,04 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Reuters, ανέμεναν ότι τα προ φόρων κέρδη του ομίλου δεν θα ξεπερνούσαν το επίπεδο των 3,65 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2008 η Porsche απέκτησε το 74% των κοινών μετοχών της VW, με αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράψει εκρηκτική πορεία σε διάστημα 48 ετών και να φτάσει στα 1.000 ευρώ, καθιστώντας πρόσκαιρα τη VW την ισχυρότερη εταιρία του κόσμου από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v