Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων ευρωαγορές-futures Wall Street

Σταθερά σε τροχιά διόρθωσης ευρωπαϊκές αγορές και futures της Wall Street, με τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Σε τροχιά υποχώρησης τραπεζικοί τίτλοι και μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, αποτελούν τις δύο βασικές αιτίες που οδηγούν ισχυρά χαμηλότερα ευρωαγορές και futures της Wall Street.

Πτώση 8% για τον τίτλο της Deutsche Bank, ενώ ανάλογες απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Citigroup στην αγορά της Φρανκφούρτης.

Ισχυρές απώλειες 7,3% για την Daimler, μετά και την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση Obama «διέταξε» την αποπομπή του επικεφαλής της General Motor, Rick Wagoner. Πάντως η αγορά βρίσκεται εν αναμονή και των ανακοινώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.

Απώλειες 1,7% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται και οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες.

Πιο συγκεκριμένα ο DAX 30 υποχωρεί 3,47% στις 4.057 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται πλησίον του 2,29% στις 3,809 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 2,68% χαμηλότερα στις 2.761 μονάδες.

Σε ανάλογη πορεία κινούνται και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 2,32%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 2,64% και τον Nasdaq να κινείται 2,45% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v