Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών- futures Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη, αν και με αρκετές έντονες διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, ενώ χαμηλότερα κινούνται τα futures της Wall μετά τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη, αν και με αρκετές έντονες διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, ενώ τα futures κινούνται χαμηλότερα, μετά τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανεργία στις ΗΠΑ έχει αγγίξει το 8,5%, έναντι 8,1% που ήταν τον Φεβρουάριο, διαμορφούμενη, εκ νέου, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών. Στο μήνα χάθηκαν 663.000 θέσεις εργασίας.

«Σιγά-σιγά φαίνεται ότι περνάμε το σημείο καμπή για αγορές και οικονομίες», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Kevin Gardiner, οικονομολόγος της HSBC Holdings, «κάθε επενδυτής που έχει υπομονή τρεις έως έξι μήνες θα κατορθώσει να έχει αρκετά καλές αποδόσεις».

Οριακές οι διακυμάνσεις για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος ενισχύεται μόλις 0,01% στις 188 μονάδες, μετά το ράλι 4,9% που κατέγραψε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, βοηθούμενος και από την «ένεση» ρευστότητας 1,1 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία από τους G20.

Κέρδη 0,8% για τον DAX 30 στις 4.416 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,4% στις 4.107 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,02% στις 2.991 μονάδες.

Αντίθετα ήπια πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,5% τον S&P 500 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,3% και τον Nasdaq να κινείται 0,4% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, πέραν της ανεργίας Μαρτίου, ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον δείκτη υπηρεσιών ISM τον ίδιο μήνα, ενώ η αγορά αναμένει και ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v