Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Faber: "Βλέπει" πτώση S&P 500 10% & κατόπιν ράλι

Επιπλέον πτώση 10% πριν ξεσπάσει το μεγάλο ράλι προβλέπει για τον δείκτη S&P 500 ο γνωστός επενδυτής κ. Mark Faber σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV.

Faber: Βλέπει πτώση S&P 500 10% & κατόπιν ράλι
Επιπλέον πτώση 10% πριν ξεσπάσει το μεγάλο ράλι προβλέπει για τον δείκτη S&P 500 ο γνωστός επενδυτής κ. Mark Faber σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV.

Σύμφωνα με τον κ. Faber, ο S&P 500 μπορεί να υποχωρήσει έως και τις 750 μονάδες και να ξεκινήσει ισχυρό rebound μετά τον Ιούλιο. Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο δεν πρόκειται να υποχωρήσουν χαμηλότερα από τα επίπεδα στα οποία βρέθηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2008.

"Χρειαζόμαστε μία διόρθωση της τάξης του 5% - 10% και κατόπιν θα ξεκινήσει ένα εντυπωσιακό ράλι, κοντά στον Ιούλιο", υποστήριξε ο κ. Faber, ο οποίος είναι εκδότης του report "Gloom, Boom & Doom". Παράλληλα, τόνισε ότι "τα μακροοικονομικά νέα δεν θα είναι καλά στο επόμενο διάστημα, αλλά η δυσάρεστη εικόνα τους θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται".

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένες επενδύσεις, ο κ. Faber μιλώντας για τον κλάδο των μετάλλων τον χαρακτήρισε "όχι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αυτή τη στιγμή" , ενώ υποστήριξε ότι η μετοχή της Citigroup θα ανακάμψει κοντά στα 5 δολάρια, έναντι 2,72 δολ. που είναι αυτή τη στιγμή.

"Η δυνατότητα rebound για τις μετοχές τραπεζών και χρηματοοικονομικών ομίλων είναι αρκετά ισχυρή", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο επενδυτής φαίνεται να προτιμά τις ασιατικές μετοχές, καθώς "έχουν καλύτερη αποτίμηση" από τις αμερικανικές, τονίζοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν αγοραστικές ευκαιρίες στην Ασία, όπου η ιαπωνική αγορά "μοιάζει αρκετά ελκυστική".

Αντίθετα, θεωρεί ότι η αγορά ομολόγων εισέρχεται σε πτωτική αγορά (bear market), που μάλιστα μπορεί να διαρκέσει από 15 έως και 20 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v