Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

World Bank: Επιφυλάξεις για ανάπτυξη στην Ασία

Σημαντική υποχώρηση της ανάπτυξης των χωρών της ανατολικής Ασίας μεταξύ των οποίων Κίνας και Ταϊλάνδης προβλέπει η World Bank σε έκθεσή της για την περιοχή.

World Bank: Επιφυλάξεις για ανάπτυξη στην Ασία
Σημαντική υποχώρηση της ανάπτυξης των χωρών της ανατολικής Ασίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Κίνα και η Ταϊλάνδη, προβλέπει η World Bank σε έκθεσή της για την περιοχή.

Η μέση ανάπτυξη φέτος θα φτάσει στο 5,3%, δηλαδή στο ήμισυ σε σύγκριση με το 2007. Για την Κίνα η έκθεση τοποθετεί την ανάπτυξη στο 6,5%, έναντι 13% που ήταν το 2007.

Όμως, στην έκθεση σημειώνεται ότι το γενναιόδωρο "πακέτο" στήριξης που έχει ανακοινώσει η κινεζική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία της χώρας στο β΄ ήμισυ του 2009, παρασύροντας σε ανάλογη πορεία και την ευρύτερη περιοχή.

"Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι χώρες της ανατολικής Ασίας βρίσκονται αντιμέτωπες με πολύ δύσκολες συνθήκες", τονίζει ο κ. Vikram Nehru, οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρμόδιος για την περιοχή.

Μεταξύ των χωρών που θα πληγούν περισσότερο είναι η Ταϊλάνδη, καθώς αναμένεται συρρίκνωση της οικονομίας της στο 2,7% από ανάπτυξη 4% το 2007, και η Καμπότζη όπου προβλέπεται συρρίκνωση της οικονομίας 1% έναντι ανάπτυξης 10% πριν από δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v