Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές-Ανοδικά οι τράπεζες

Σταθεροποιητικές τάσεις, με σαφή διάθεση για άνοδο όμως, στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επιστρέφουν στην ενεργό δράση μετά τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών. Κέρδη 0,5% για DAX.

Τα αντικρουόμενα συναισθήματα από τις ανακοινώσεις των Goldman Sachs και Philips προσπαθούν να σταθμίσουν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίοι επιστρέφουν μετά από τις αργίες του Πάσχα εκ νέου στην ενεργό δράση.

Η ανακοίνωση από την Goldman μεγεθών α’ τριμήνου καλύτερα των αναμενόμενων από τους αναλυτές στηρίζει τους τραπεζικούς τίτλους, οδηγώντας μετοχές όπως αυτή της Barclays 5% υψηλότερα.

Αντίθετα οι ζημίες της Philips στο α’ τρίμηνο απογοήτευσαν, πιέζοντας τη μετοχή της ίδιας της εταιρείας, που υποχωρεί 1,6%.

Σε επίπεδο δεικτών ανοδικά κινούνται οι κορυφαίοι της Ευρώπης, καθώς ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 0,5% στις 4.510 μονάδες. Σε ανάλογη πορεία βρίσκεται ο FTSE 100 με κέρδη 0,19% στις 3.991 μονάδες, ενώ ο CAC 40 ενισχύεται 0,32% στις 2.983 μονάδες.

Σαφώς η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην έναρξη ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών α’ τριμήνου από αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, με περισσότερο «ένταση» να ισχύει για τις ανακοινώσεις των JPMorgan Chase (16/04) αλλά και των Citigroup και General Electric την Παρασκευή 17/04.

Σε θετική τροχιά, με εξαίρεση τον Nikkei κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές και αυτές με τη βοήθεια της Goldman, ενώ «στάση» αναμονής διατήρησαν οι επενδυτές στη Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v