Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η UBS πιέζεις τις ευρωπαϊκές αγορές

Η ανακοίνωση της UBS για μείωση θέσεων εργασίας και ζημίες στο α' τρίμηνο ήταν αρκετή για να αντιστρέψει το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ακολουθούν το παράδειγμα της Wall σημειώνοντας πτώση.

Επιστροφή σε πτωτική τροχιά για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την προειδοποίηση της UBS για ζημίες στο α' τρίμηνο, αλλά και στον απόηχο της Wall Street, όπου ο Dow Jones "έχασε" το επίπεδο των 8.000 μονάδων.

Τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, με την υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων, αλλά και η νέα δυσάρεστη είδηση από την UBS αποτελούν τις δύο αιτίες για την πτωτική στροφή στα χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα ευμετάβλητοι σε κάθε είδηση, είτε θετική, είτε αρνητική.

Οι τράπεζες "μετατρέπονται" σήμερα σε αρνητικούς πρωταγωνιστές για τις αγορές, με την UBS να υποχωρεί υψηλότερα του 8%, την Barclays να αποδυναμώνεται 4,5% και την BNP Paribas να σημειώνει απώλειες της τάξης του 3,4%. Σε αρνητική τροχιά και ο τίτλος της Rio Tinto, με απώλειες 4,2%, μετά την ανακοίνωση για πτώση παραγωγής στο α' τρίμηνο.

Σε επίπεδο δεικτών απώλειες 1,05% καταγράφει ο DAX 30 διαμορφούμενος στις 4.507 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,48% στις 3.969 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,04% χαμηλότερα στο επίπεδο των 2.969 μονάδων.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ασιατικές αγορές, λόγω τραπεζικών και τεχνολογικών τίτλων, με τον Nikkei να υποχωρεί 1,13%, ενώ πτωτικά κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v