Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι σε Ευρώπη-Πιέσεις σε futures

Ισχυρά ανοδική κίνηση για τις μετοχές τραπεζών, οδηγεί σε άνοδο 22% από τα χαμηλά Μαρτίου τον DJ Stoxx 600. Ήπιες πιέσεις στα futures των Dow Jones και S&P 500, εν αναμονή ομιλία Obama για την οικονομία.

Το τραπεζικό ράλι οδηγεί σε υψηλά αρκετών μηνών αρκετούς ευρωπαϊκούς μήνες, ενώ «ανεβάζει» τα κέρδη του DJ Stoxx 600 στο 22% από τα χαμηλά επίπεδα που είχε αγγίξει στις αρχές Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, όμως, οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama (στις 19.30 ώρα Ελλάδας), σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και διάλεξης του προέδρου της Fed, Ben Bernanke (στις 20.30 ώρα Ελλάδας), με θέμα «Τέσσερις Ερωτήσεις σχετικά με την Χρηματοπιστωτική Κρίση» («Four Questions about the Financial Crisis»).

Το τραπεζικό ράλι αποδίδεται στην Goldman Sachs, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 1,81 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο, τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Ταυτόχρονα το γεγονός ότι οι αγορές είθισται να ανακάμπτουν ένα εξάμηνο πριν από την οικονομία, μοιάζει να γεμίζει αισιοδοξία τους επενδυτές οι οποίοι προχωρούν σε αγορές.

Την ίδια στιγμή, πάντως, αναμένουν την πληθώρα οικονομικών μεγεθών, ενώ για την τρέχουσα εβδομάδα η προσοχή στρέφεται στις ανακοινώσεις της JPMorgan Chase την Πέμπτη 16/4 και της Citigroup την επόμενη ημέρα.

Ράλι για τη μετοχή της Barclays, η οποία ενισχύεται 11,7%, με την Deutsche Bank να σημειώνει κέρδη 1,80% και την Credit Agricole να κινείται 7,3% υψηλότερα.

Στο 2,2% τα κέρδη για τον DJ Stoxx 600, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1,49% στις 4.557 μονάδες. Άνοδος 0,95% για τον FTSE 100 στις 4.021 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,3% υψηλότερα στις 3.013 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,15%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,41%, ενώ μόλις 0,06% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Πέραν των ομιλιών Obama και Bernanke, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και των μακροοικονομικών ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Επίσης ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v