Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rio Tinto: Έκδοση ομολόγων αξίας $3,5 δισ.

Την έκδοση ομολόγων σταθερού επιτοκίου συνολικής αξίας 3,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο κορυφαίος μεταλλευτικός όμιλος Rio Tinto, λίγες ώρες πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του.

Rio Tinto: Έκδοση ομολόγων αξίας $3,5 δισ.
Την έκδοση ομολόγων σταθερού επιτοκίου συνολικής αξίας 3,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο κορυφαίος μεταλλευτικός όμιλος Rio Tinto.

Όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι "Financial Times", η στιγμή που επέλεξε η Rio Tinto να πραγματοποιήσει την ανακοίνωση είναι μάλλον σημαντική, καθώς σήμερα το βράδυ πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Κατά τη διάρκειά της αναμένεται ότι η διοίκηση θα δεχτεί πιέσεις από κάποιους μετόχους σχετικά με την πρόθεσή της να προχωρήσει σε συνεργασία αξίας 19,5 δισ. δολαρίων με την κινεζική Chinalco.

Η Rio Tinto -η οποία ανακοίνωσε και σημαντική υποχώρηση στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος- είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίων, καθώς τα χρέη της βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Σχετικά με την έκδοση ομολόγων, αυτά αφορούν σε 5ετές ομόλογο με κουπόνι 8,95% συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων και σε 10ετές ομόλογο με κουπόνι 9% αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v