Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης στην Ευρώπη

Οριακές οι διακυμάνσεις για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες, παρά τις σημαντικές πιέσεις που δέχονται οι μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων. Αντίθετα ισχυρές πιέσεις στην Ασία, με πτώση Nikkei 2,39%.

Προσπάθεια να διατηρηθούν κάποιες ισορροπίες καταγράφεται στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς από τη μία πλευρά υπάρχει ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος δέχεται ισχυρές πιέσεις, ενώ στην ακριβώς αντίπερα όχθη ο πετρελαϊκός με σημαντική ανάκαμψη για αρκετές κορυφαίες μετοχές.

Όπως συνέβη τόσο στη Wall Street όσο και στις ασιατικές αγορές, οι Ευρωπαίοι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου, με την Bank of America αλλά και την IBM να απογοητεύουν τις αγορές.

Στον αντίποδα θετική εντύπωση προκάλεσε η Tesco, παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε σημαντική χαλάρωση του ρυθμού ενίσχυσης της κερδοφορίας της. Η μετοχή του ομίλου ενισχύεται υψηλότερα του 3% στην αγορά του Λονδίνου.

Κέρδη 1,2% για την Total, ενώ στο "κόκκινο" βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με τις Societe Generale και Lloyds Banking Group να υποχωρούν 3,7% και 8,1% αντίστοιχα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0,02% διαμορφούμενος στο επίπεδο των 4.488 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,33% στις 3.980 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 2.960μονάδες.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές, κυρίως λόγω τραπεζών, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v