Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοήτευσε η IBM, ικανοποίησε η ΤΙ

Εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις εκ μέρους των επενδυτών είχαν οι ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών της IBM και της Texas Instruments, καθώς η πρώτη απογοήτευσε, ενώ η δεύτερη ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Απογοήτευσε η IBM, ικανοποίησε η ΤΙ
Εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις εκ μέρους των επενδυτών είχαν οι ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών της IBM και της Texas Instruments, καθώς η πρώτη απογοήτευσε, ενώ η δεύτερη ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Πιο συγκεκριμένα:

- IBM: Πτώση κύκλου εργασιών 11% - Χειρότερα των εκτιμήσεων

Πτώση της τάξης του 11% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του ομίλου στο α΄ τρίμηνο διαμορφούμενος στα 21,7 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αγγίξει τα 22,6 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την IBM σημαντική επίπτωση στην πτώση κερδών είχαν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 1% στα 2,3 δισ. δολάρια ή 1,70 δολάριο ανά μετοχή. Πάντως, ο όμιλος επιβεβαίωσε την πρόβλεψή του για το σύνολο του έτους αναμένοντας κέρδη τουλάχιστον 9,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών οδήγησε σε υποχώρηση κατά 1,8% στη μετοχή του ομίλου στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.


-- Texas: Κέρδη και προβλέψεις καλύτερα των εκτιμήσεων

Τόσο τα κέρδη α΄ τριμήνου όσο και οι προβλέψεις για τα επόμενα τρίμηνα που ανακοίνωσε η Texas Instruments ήταν καλύτερα του αναμενομένου από τους αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου άγγιξαν τα 17 εκατ. δολάρια ή 1 σεντ ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ζημίες 4 σεντς ανά μετοχή.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 36% στα 2,01 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη για το τρέχον β΄ τρίμηνο αναμένεται να φτάσουν στα 15 σεντς ανά μετοχή, δηλαδή κατά 1 σεντ υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο θα διαμορφωθούν μεταξύ του 1,95 δισ. και των 2,4 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v