Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" ευρωπαϊκών αγορών

Η αύξηση των επισφαλών δανείων που ανακοίνωσε η BofA "ρίχνει" τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, οδηγώντας τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έως και 4,5% χαμηλότερα. Πιέσεις και στον μεταλλευτικό κλάδο.

«Βαρίδι» για τις ευρωπαϊκές αγορές η αρνητική πορεία της Wall Street. Οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κατέγραψαν απώλειες που άγγιξαν το 4,5%, με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει τις υψηλότερες απώλειες, μετά την ανακοίνωση της Bank of America για αύξηση των επισφαλών δανείων, κάτι που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες σχετικά με την ευρωστία του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μετοχές των BNP Paribas, Deutsche Bank, HSBC κατέγραφαν πτώση μεταξύ 6,4% και 7,7%.

Σημαντικές οι απώλειες όμως και για τον μεταλλευτικό κλάδο, καθώς η υποχώρηση της τιμής του χαλκού «έστειλε» τις μετοχές των Anglo American, Antofagasta και BHP Billiton από 4,6% έως και 7% χαμηλότερα.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε 2,49% χαμηλότερα στις 3.990,86 μονάδες, ενώ πτώση της τάξης του 4,07% κατέγραψε ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, που έκλεισε στις 4.486,3 μονάδες. Απώλειες 3,96% για τον δείκτη CAC του Παρισιού, στις 2.969,4 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v