Πτωτική στροφή ευρωαγορών-futures Wall

Η ανησυχία για τον τραπεζικό κλάδο "απορρόφησε" τις θετικές επιδράσεις οικονομικών αποτελεσμάτων από την Tesco και την TI, οδηγώντας σε αρνητικό πρόσημο ευρωαγορές και futures Wall.

Παρά την πολύ καλή πορεία του κλάδου λιανικών πωλήσεων αλλά και της ενέργειας, οι ευρωπαϊκές αγορές δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη, πιεζόμενες κυρίως από τις τράπεζες.

Μετά την Bank of America, η οποία απογοήτευσε την αγορά με τις προβλέψεις της, συμμετέχοντας στην κάθετη πτώση της Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, τη σκυτάλη των αρνητικών ανακοινώσεων πήρε η Bank of New York Mellon.

Στα αρνητικά για τις ευρωπαϊκές αγορές και η διαμόρφωση του πληθωρισμού στη Βρετανία στο -0,4% (σε ετήσια βάση) τον Μάρτιο, πορεία η οποία προκαλεί ανησυχίες για αποπληθωρισμό.

Την ίδια στιγμή report του βασικού "επόπτη" του προγράμματος TARP στις ΗΠΑ, που κάνει λόγο για "κίνδυνο ακόμη και ξεπλύματος χρήματος", για το πρόγραμμα αγοράς "τοξικών παγίων" από το αμερικανικό δημόσιο, καθιστά ακόμη πιο δυσάρεστες τις διαθέσεις απέναντι στον τραπεζικό κλάδο.

Αποτέλεσμα η αρνητική στροφή για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τον DJ Stoxx 600 να υποχωρεί 0,48% στις 189 μονάδες.

Ανάλογη η εικόνα για τον DAX 30 -ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφτασε να ενισχύεται έως και 1,15% μετά την ανακοίνωση για την ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW- με πτώση 0,69% στις 4.464 μονάδες.

Απώλειες 0,88% για τον FTSE 100 στις 3.955 μονάδες, ενώ 0,78% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 2.946 μονάδες.

Πτωτική πορεία ακολουθούν αυτήν την ώρα και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,56%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,60% και τον Nasdaq να κινείται στο 0,44%.

Η έλλειψη ανακοινώσεων για μακροοικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ στρέφει το ενδιαφέρον, πέρα από τα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών, και στην κατάθεση του υπ. Οικονομίας, κ. Timothy Geithner, ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με την πορεία των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v