Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική "στροφή" στις ευρωαγορές

Με οδηγό την Credit Suisse οι ευρωπαϊκές αγορές είτε «γυρίζουν» σε θετικό πρόσημο είτε μειώνουν σημαντικά τις αρχικές τους απώλειες, ενώ οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές.

Η ανακοίνωση κερδών διπλάσιων εκ των εκτιμήσεων των αναλυτών από την Credit Suisse είναι αρκετή για να βελτιώσει αρκετά το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και να οδηγήσει σε ράλι τη μετοχή της τράπεζας, με την άνοδο να ξεπερνά το 7%.

Σε θετική τροχιά και οι μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, με τις BP, Total και Royal Dutch Shell να ενισχύονται από 0,4% έως και 2,5%.

Σημαντικός περιορισμός απωλειών για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.579 μονάδων, με υποχώρηση 0,33%. Στο 0,22% τα κέρδη για τον FTSE 100 στις 4.039 μονάδες, ενώ 0,11% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στο επίπεδο των 3.028 μονάδων.

Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,37%, χάρη στην πολύ καλή πορεία των μετοχών αυτοκινητοβιομηχανιών. Πιέσεις για την Wall Street –με εξαίρεση τον Nasdaq- στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v