Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις ευρωαγορών και futures Wall λόγω τραπεζών

Πιέσεις επικρατούν στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές μετά την πρωινή ανάκαμψη, "ακολουθώντας" την πορεία των τραπεζικών μετοχών. Πτωτικά τα futures της Wall, μετά τα αποτελέσματα της Morgan Stanley.

Πιέσεις επικρατούν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα αποτελέσματα της Morgan Stanley ανατρέπουν την πρωινή ανάκαμψη στον τραπεζικό κλάδο.

Οι επενδυτές έχουν κατακλυστεί από σωρεία ανακοινώσεων οικονομικών μεγεθών εταιρειών για το α’ τρίμηνο, «κίνηση» η οποία θα παραμείνει αμείωτη τουλάχιστον για δύο εβδομάδες ακόμη.

Η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών, αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, με τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες να καταγράφουν συχνές εναλλαγές πρόσημων.

Κέρδη 8,1% για την Barclays, πλησίον του 5,5% για την Royal Bank of Scotland, ενώ 2,97% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Deutsche Bank.

Ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή της Roche, με πτώση 8%, καθώς οι κλινικές έρευνες κορυφαίου φαρμάκου της δεν αποδείχθηκαν επιτυχημένες. Οριακές απώλειες 0,5% για τον τίτλο της PSA Peugeot Citroen, ενώ κέρδη 1,5% καταγράφει η Iberdrola.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,69% στις 4.470 μονάδες, ο FTSE 100 0,78% στις 3.956 μον και ο CAC 40 0,74% στις 2.952 μονάδες.

Πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,50%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,48% και τον Nasdaq να κινείται 0,45% χαμηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνεται η πορεία του δείκτη τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v