Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες-πετρελαϊκές στηρίζουν την Ευρώπη

Η καλή πορεία μετοχών τραπεζικών ομίλων αλλά και πετρελαϊκών εταιρειών αποτελούν τα δύο βασικά στηρίγματα των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες κινούνται ανοδικά βοηθούμενες και από την καλή πορεία της Wall Street.

Με στήριξη από μετοχές τραπεζικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιρειών οι ευρωπαϊκές αγορές επιστρέφουν σε ανοδική πορεία, σαφώς βοηθούμενες και από την καλή εικόνα της Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση.

Πολύ καλή η εικόνα για σχεδόν το σύνολο του τραπεζικού κλάδου, με τον τίτλο της Credit Suisse να ενισχύεται 4%, την Barclays να κινείται 2,19% υψηλότερα και την Lloyds Group να σημειώνει κέρδη 2,8%. Ανοδική πορεία και για τις πετρελαϊκές, με την Royal Dutch Shell να ενισχύεται υψηλότερα του 1%.

Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών κορυφαίων εταιρειών δεν ήταν και τόσο απογοητευτικές, με ορισμένες εξ αυτών -όπως η Credit Suisse- να ξεπερνάνε κατά πολύ τις προβλέψεις των αγορών. Πάντως οι επενδυτές παραμένουν συγκρατημένοι, πραγματοποιώντας επιλεκτικές τοποθετήσεις και ευρισκόμενοι σε ένα "ήπιο κυνήγι" καλών αποδόσεων.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 0,79% στο επίπεδο των 4.574 μονάδων, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,04% στις 4.060 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,94% υψηλότερα στις 3.036 μονάδες.

Με τραπεζική στήριξη η Wall Street κατόρθωσε να "κλείσει" σε θετικό έδαφος στη συνεδρίαση της Τρίτης, ενώ αντίθετα στις ασιατικές αγορές καταγράφηκαν σημαντικές πιέσεις με τον Nikkei να υποχωρεί 1,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v