Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FED: Αμετάβλητα επιτόκια στις ΗΠΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερή πιστωτική πολιτική κατά την ολοκλήρωση της διήμερης τακτικής συνεδρίασης καθορισμού των επιτοκίων.

FED: Αμετάβλητα επιτόκια στις ΗΠΑ
Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερή πιστωτική πολιτική κατά την ολοκλήρωση της διήμερης τακτικής συνεδρίασης καθορισμού των επιτοκίων.

Η στοχευόμενη κλίμακα της Federal Reserve για το βασικό επιτόκιο δανεισμού παρέμεινε στο 0% με 0,25%, όπου διαμορφώνεται από τον Δεκέμβριο.

Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη στις αγορές, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ότι η Fed θα κάνει τον Απρίλιο παύση προκειμένου να αποτιμήσει την επίδραση των προηγούμενων μειώσεων των επιτοκίων και των υπολοίπων μέτρων.

Τον Μάρτιο, η Fed είχε ανακοινώσει εξαγορά κρατικών ομολόγων ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων, προκειμένου να διευρυνθεί η προσφορά χρήματος.

Στις αρχές του μήνα, τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama όσο και ο διοικητής της Fed, Ben Bernanke, δήλωσαν ότι η ύφεση εκτονώνεται.

---Τι εκτιμά για την αμερικανική οικονομία

Σύμφωνα με την τράπεζα «οι προοπτικές της οικονομίας είναι ελαφρώς καλύτερες τουλάχιστον συγκρινόμενες με αυτές που επικρατούσαν τον Μάρτιο». Όμως, η Fed, φρόντισε να εμφανισθεί συγκρατημένα αισιόδοξη, υπογραμμίζοντας πως «η αδυναμία στην οικονομική δραστηριότητα θα διατηρηθεί για κάποιο διάστημα».

Παρά, όμως, τα όχι και τόσο αισιόδοξα μηνύματα που αποστέλλει η αμερικανική οικονομία η διοίκηση της τράπεζας θεωρεί ότι «ο ρυθμός συρρίκνωσης του ΑΕΠ, αν και διατηρείται, έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια περιορισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v