Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα σε ευρωαγορές–Πτώση σε futures Wall

Μεικτή εικόνα καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, με Λονδίνο και Παρίσι να «γυρίζουν» σε θετική πορεία, ενώ διατηρούνται οι πιέσεις στην Φρανκφούρτη. Πτωτική κίνηση για τα futures της Wall Street.

Αντιστροφή τάσεων, αλλά όχι ολική, για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι κατόρθωσαν να μηδενίσουν τις απώλειές τους και να «περάσουν» σε θετικό πρόσημο, ενώ αντίθετα διατηρούνται οι πιέσεις στη γερμανική αγορά.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο, όπου προβλέπεται μείωσή του κατά 0,5%, αλλά και της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, στις 17.00 ώρα Ελλάδας, όπου αναμένεται να αποκαλύψει νέο σχέδιο στήριξης της καταναλωτικής πίστης.

Σημαντικός περιορισμός των απωλειών για τον DJ Stoxx 600 ο οποίος υποχωρεί οριακά στο 0,3%, έχοντας νωρίτερα αγγίξει πτώση υψηλότερη του 1%.

Σταθερά σε κλοιό ισχυρών πιέσεων παραμένουν οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και ασφαλιστικών εταιρειών, με έναυσμα την απόσυρση της BHP Billiton (17%) από την εξαγορά της Rio Tinto, με αποτέλεσμα η μετοχή της δεύτερης να υποχωρεί υψηλότερα 39% στην αγορά του Λονδίνου.

Οι πιέσεις για τους ασφαλιστικούς τίτλους καταφθάνει μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για φέτος από την AXA, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί 11%.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά παραμένει ο DAX, ο οποίος αποδυναμώνεται 0,79% στις 4.520 μονάδες. Αντίθετα, όπως προαναφέρθηκε, θετική η στροφή για την βρετανική αγορά με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,58% στις 4.177 μονάδες, ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και το γαλλικό χρηματιστήριο με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,28% στις 3.180 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,52%, τον Nasdaq να αποδυναμώνεται 0,59% και τον S&P 500 να κινείται 0,42% χαμηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο και πέραν του αμερικανικού ΑΕΠ, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου, τον δείκτη μεταποίησης Richmond Fed για τον ίδιο μήνα καθώς και του δείκτη τιμών κατοικιών για τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v