Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Ήπια άνοδο σημειώνουν οι ευρωαγορές, καθώς οι αναφορές για πιθανή πώληση της Citigroup  αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ανάκαμψη στην Ασία με κέρδη 2,7% για Nikkei.

Σε πορεία αυτοελεγχόμενης ανάκαμψης κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την κάθετη υποχώρηση των αποτιμήσεων αλλά και με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση για τα προβλήματα της Citigroup, με την αγορά να θεωρεί ως καλύτερη την πώληση του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Citigroup συναντάται σήμερα για να εξετάσει το μέλλον του ομίλου και οι αγορές έχουν σκεφτεί αρκετά σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι.

Κέρδη υψηλότερα του 3% για τις Deutsche Bank και Barclays, ενώ ράλι με άνοδο 16% καταγράφει η μετοχή της DSG International, έπειτα από έκθεση της Credit Suisse για αγορά τίτλων του ομίλου λιανικών πωλήσεων.

Άνοδος 0,6% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με 8 από τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν να κινούνται με κέρδη, ενώ πλησίον του 0,3% ενισχύεται ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600.

"Πιθανόν οι σημερινές συνεδριάσεις να είναι η αρχή του bear market rally που όλοι περιμέναμε", σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Philippe Gijesls αναλυτής της Fortis Global Markets.

Άνοδος 0,73% για τον DAX 30 ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 4.251 μονάδων, με τον FTSE 100 να κινείται 0,23% υψηλότερα στις 3.883 μονάδες και τον CAC 40 να ενισχύεται 0,62% στις 2.995 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι ασιατικές αγορές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Ο Nikkei κατέγραψε άνοδο 2,7% στις 7.910 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε 2,6%, διαμορφούμενος στις 12.659 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v