Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνση απωλειών στην Ευρώπη

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων, καθώς οι επενδυτές δεν πείθονται από τα μέχρι σήμερα μέτρα στήριξης των οικονομιών.

Πτωτική στροφή στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων, υπό το πρίσμα ότι τα «πακέτα» οικονομικής στήριξης αλλά και η μείωση επιτοκίων δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν την ύφεση.

«Ζούμε σε ένα αβέβαιο περιβάλλον από κάθε άποψη», δηλώνει στο Bloomberg η κ. Julien Oustrebert, αναλύτρια στην KBL Richeliue Gestion, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, «το βασικό ερώτημα για τους επενδυτές είναι η διάρκεια της ύφεσης και η πραγματική επίπτωση που θα έχει στις επιχειρήσεις».

Απώλειες 0,5% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με πτωτική πορεία και για τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν, ενώ πλησίον του 0,6% αποδυναμώνεται ο ευρύτερος ευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600.

Ιδιαίτερα ισχυρές οι πιέσεις για τους τραπεζικούς τίτλους, με την ING να υποχωρεί 5,4%, την Credit Suisse κατά 3,8%, την Natixis στο 6,4%, και την Hypo Real Estate πλησίον του 10,8%.

Ανάλογη εικόνα και για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων με τις Anlgo American και Rio Tinto να αποδυναμώνονται 5,04% και 5,11% αντίστοιχα.

Απώλειες 1,19% για τον DAX 30 στις 4.525 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται υψηλότερα του 2% στις 4.120 μονάδες και τον CAC 40 να υποχωρεί κατά 1,90% στις 3.156 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v