Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχή εβδομάδας με πτώση για τις ευρωαγορές

Καθολική ήταν σήμερα η πτώση των κυριοτέρων ευρωπαϊκών δεικτών καθώς τα νέα της ύφεσης στην Ιαπωνική οικονομία σε συνδυασμό με εκτιμήσεις ότι  οικονομική κρίση θα συνεχιστεί και το 2009, οδήγησαν σε νέες πωλήσεις.

Καθολική ήταν σήμερα η πτώση των κυριοτέρων ευρωπαϊκών δεικτών καθώς τα νέα της ύφεσης της Ιαπωνικής οικονομίας σε συνδυασμό με εκτιμήσεις αναλυτών ότι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα συνεχιστούν και το 2009, οδήγησαν τους επενδυτές σε νέες πωλήσεις.

Αναλυτικά ο ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 2,6% στις 200.37 μονάδες διευρύνοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 45%, κάτι που ωθεί τον δείκτη να καταγράψει την μεγαλύτερη ετήσια πτώση του από την κρίση του 1987.

Η πρόβλεψη ότι η Βρετανική οικονομία θα υποχωρήσει 1,7% το 2009 οδήγησε το χρηματιστήριο του Λονδίνου σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο FTSE 100 έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 2,38% στις 4.132,16 μονάδες. Τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία ακολούθησαν τις απώλειες του Λονδίνου καθώς και εδώ οι πιέσεις των πωλητών-επενδυτών υπήρξαν έντονες. Συγκεκριμένα ο δείκτης DAX υποχώρησε 3,25% στις 4.557,27 μονάδες, και ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 3,32% στις 3.182,03μονάδες.

Ενδεικτικά μετοχές που πρωτοστάτησαν στην πτώση, ήταν η τράπεζα Santander που υποχώρησε περισσότερο από 6% καθώς και η Βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco που απώλεσε το 6,6% της αξίας της, μετά την σύσταση της JP Morgan για πώληση του τίτλου.

Εντυπωσιακές απώλειες σημείωσε η εταιρεία Bodycote στο Λονδίνο που υποχώρησε 22% ενώ ανάλογες απώλειες, (μέγεθος και διακύμανση), κατέγραψε και η μετοχή της γερμανικής εταιρείας HeidelbergCement.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v