Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος "γυρίζουν" οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος "γυρίζουν" οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις αρχικές απώλειες που πλησίαζαν το 1%.

Σε θετικό έδαφος "γυρίζουν" οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις αρχικές απώλειες που πλησίαζαν το 1%.

Οι αρχικες απώλειες 0,83% για τον DAX 30 εξαλείφθηκαν και ο δείκτης κινείται πλέον στο "πράσινο", με κέρδη 0,40%, ενώ θετικό πρόσημο εμφανίζει και ο δείκτης FTSE 100 (+0,03%). Το γαλλικό χρηματιστήριο ακολουθεί ανάλογη πορεία, με τον CAC 40 να κινείται 0,33% χαμηλότερα.

Στο άνοιγμα οι ευρωαγορές ακολούθησαν το παράδειγμα της Wall Street, εκφράζοντας, παράλληλα, με αυτήν την πορεία την απογοήτευσή τους από τη Σύνοδο των G20, η οποία περιορίστηκε περισσότερο σε «ευχές» και όχι άμεσα μέτρα.

Παράλληλα η διολίσθηση και επισήμως της ιαπωνικής οικονομίας σε ύφεση ενισχύεται περαιτέρω το αρνητικό κλίμα καθιστώντας τους επενδυτές εξαιρετικά προσεκτικούς στις επιλογές τους.

Την ίδια στιγμή η συνεχιζόμενη υποχώρηση πετρελαίου αλλά και βιομηχανικών μετάλλων όπως ο χαλκός εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους αλλά και στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων.

Το έναυσμα της πτώσης έδωσε η Ασία, με εξαίρεση τον Nikkei, ο οποίος «έκλεισε» με θετικό πρόσημο, ενώ οι υπόλοιπες αγορές της περιοχής βρέθηκαν στο «κόκκινο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v