Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EasyJet:Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ιδρυτής της EasyJet, κ. Στέλιος Χατζηιωάννου, διαψεύδοντας ότι η εταιρία αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και δηλώνοντας ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επιστρέψει ως πρόεδρος του ομίλου.

EasyJet:Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας
Στην αντεπίθεση πέρασε ο ιδρυτής της EasyJet, κ. Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος διαψεύδει ότι ο όμιλος έχει "στεγνώσει" από ρευστότητα, αλλά και παραδέχεται ότι υπάρχουν "ψήγματα σύγκρουσης" στη διοίκηση σχετικά με την παροχή μερισμάτων.

Σε αφιέρωμα των "Financial Times", ο κ. Χατζηιωάννου τονίζει, μεταξύ άλλων ότι πρώτον δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην προεδρία του ομίλου και δεύτερον ότι η ρευστότητά του είναι απόλυτα υγιής.

Η όλη υπόθεση αναδείχθηκε μετά από φήμες ότι ο κ. Χατζηιωάννου βρίσκεται σε "σύγκρουση" με τη διοίκηση της EasyJet, προκειμένου να μην υπάρξει "περικοπή" μερισμάτων. Όπως δήλωσε ο ίδιος "με τις συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο, η ρευστότητα της εταιρίας είναι πολύ καλή, με δεδομένο ότι η κρίση μας "βρήκε" χωρίς να έχουμε πραγματοποιήσει την παραμικρή μόχλευση".

Η απόφαση του κ. Χατζηιωάννου να προτείνει παροχή μερίσματος στους μετόχους αλλάζει άρδην τη μέχρι σήμερα πολιτική του ομίλου, ενώ η φημολογία για πιθανά προβλήματα εντάθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση του ιδρυτή να τοποθετήσει δύο "δικούς του ανθρώπους" στη διοίκηση της εταιρίας.

Μάλιστα, απείλησε τη διοίκηση ότι θα κάνει χρήση της δυνατότητάς να επιστρέψει ως πρόεδρος του ομίλου σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτός ο διορισμός των "εκλεκτών" του.

Στη συνέχεια πρόσθεσε, προφανώς για να "απαλύνει" τις όποιες δυσάρεστες εντυπώσεις ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αναλάβει την προεδρία του ομίλου, από την οποία αποχώρησε το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v