Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια «αυτοσυγκράτησης» στις ευρωαγορές

Τον «βομβαρδισμό» αρνητικών ειδήσεων, κυρίως από εταιρικά μεγέθη αλλά και την πορεία της γερμανικής οικονομίας, προσπαθούν να «χωνέψουν» οι επενδυτές στην Ευρώπη, διατηρώντας, πάντως, την ψυχραιμία τους. Κέρδη 0,27% για DAX.

Έχοντας δεχθεί απανωτά «κτυπήματα», από κορυφαίες εταιρείες όπως οι Intel, Siemens, Zurich Financial, οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να «χωνέψουν» την διάχυση των συνεπειών της πιστωτικής κρίσης.

Πάντως εξακολουθούν να διατηρούν την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται, μεν, με αρνητικό πρόσημο, αλλά να βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση σε σύγκριση σε αυτές της Ασίας που σημείωσαν μέση πτώση της τάξης του 5%.

Πτώση 6,7% για την μετοχή της Intel στη γερμανική αγορά, με την Siemens να αποδυναμώνεται 3,7% και την Zurich Financial να καταγράφει πτώση πλησίον του 5,4%.

Απώλειες της τάξης του 1,1% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, καθώς και οι 10 κλαδικοί δείκτες του υποχωρούν σε σημαντικό ποσοστό.

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η ανακοίνωση για «είσοδο» της γερμανικής οικονομίας – και τυπικά – σε ύφεση, με αρνητική ανάπτυξη 0,5% στο γ’ τρίμηνο του έτους.

Παρά, όμως, την ύφεση στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, ο DAX «κρατά» την ψυχραιμία του, καθώς σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,27% διαμορφούμενος στο επίπεδο των 4633 μονάδων.

Σε θετική τροχιά και η γαλλική αγορά, με τον CAC να ενισχύεται 0,62% στις 3254 μονάδες, ενώ αρνητική πορεία καταγράφει ο FTSE 100 – με δεδομένο και την υψηλή βαρύτητα στον δείκτη του ενεργειακού κλάδου – καθώς υποχωρεί 0,69% στις 4161 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v