Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο προσκήνιο των εξελίξεων οι πωλητές μετά από τρεις διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις των κυριοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στο προσκήνιο των εξελίξεων οι πωλητές μετά από τρεις διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις των κυριοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Το έναυσμα για μια νέα ισχυρή πτώση των δεικτών έδωσαν οι απογοητευτικές εκθέσεις που αφορούν την προοπτική κερδοφορίας εταιριών καθώς και η μείωση στις τιμές πετρελαίου και μετάλλου.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χαμηλότερα 4%, στις 212.17 μονάδες με τις απώλειες για φέτος να φτάνουν το 42%. Επισημαίνεται πως περισσότερα από 28 τρις. δολάρια έχουν διαγραφεί από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα από την αρχή της κρίσης.

Αναλυτικά ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 3,57% κλείνοντας στις 4.246,69 μονάδες, ενώ ισχυρότερες πιέσεις από επενδυτές-πωλητές φαίνεται να δέχτηκαν τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε με απώλειες ύψους 5,25% στις 4.761,58 μονάδες ενώ ο δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση 4,8% στις 3.336,41 μονάδες.

Ενδεικτικά, εταιρείες που πρωτοστάτησαν στην σημερινή πτώση των ευρωαγορών ήταν η ιταλική τράπεζα Intesa με απώλειες 17%, η Allianz με μικρότερη αλλά εξίσου σημαντική πτώση, ύψους 8,2% καθώς και η BHP, ( η μεγαλύτερη εταιρία ορυκτών), υποχώρησε 9,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v